Meer resultaten voor depressie

depressie
 
Depressie Dimence.
Het zorgt ervoor dat u nergens zin in heeft, de energie weg is om iets te ondernemen en het lukt u maar niet om minder somber te worden. Als u weken tot maandenlang last blijft houden van zon zwaarmoedige stemming heeft u mogelijk een depressie. Wat zijn de symptomen van een depressie? De meest voorkomende symptomen bij depressie zijn.:
Depressie bij ouderen Kennisplein Zorg voor Beter.
Depressie komt bij ouderen vaker voor dan bij de rest van de bevolking. Bij ouderen boven 70 jaar uiten de klachten zich bovendien eerder lichamelijk, bijvoorbeeld in moeheid of gewichtsverlies, dan in somberheid. Hierdoor wordt de achterliggende depressie soms niet herkend.
Meer dan 1 miljoen Nederlanders had depressie.
Van de 65-plussers bijvoorbeeld gaf 6 procent aan het afgelopen jaar een depressie te hebben gehad. Kinderen van 12 tot 16 jaar zeggen niet vaak depressief te zijn: minder dan 1 procent van de jongeren binnen deze leeftijdsgroep kreeg ermee te maken.
Depressie en Somberheid INDIGO.
Deze somberheid kan door de persoon zelf, maar ook door familie en vrienden ten onrechte als horend bij de leeftijd' worden ervaren, waardoor een depressie niet wordt herkend. Ook een depressie op oudere leeftijd is te behandelen. DEPRESSIE EN MEDICATIE ANTIDEPRESSIVA.
Wat is een depressie? Lentis.
Meer over depressie. Wat is een depressie? Behandeling bij depressie. Tips hoe zelf om te gaan met een depressie. Online zelfhulp bij een depressie. Hoe kan ik geholpen worden? Wat is een depressie? Een depressie is een psychische stoornis waardoor je je bijna dagelijks neerslachtig voelt.
Depressie.
Bekijk de medische richtlijn Depressie 2013 voor zorg bij de huisarts, psychiater of psycholoog in Register. Bekijk de medische richtlijn Depressie bij jeugd 2009 voor zorg bij de huisarts, psychiater of psycholoog in Register. Bekijk de NHG-Standaard Depressie 2013 voor zorg bij de huisarts.
Startpagina Depressie Richtlijn Richtlijnendatabase.
De behandelmogelijkheden bij een depressie: medicamenteus, psychologisch of een combinatie. De behandeling ter voorkoming van een terugval van een depressie. De behandeling en organisatie van de zorg indien sprake is van een chronische depressie, waarbij onvoldoende verbetering is opgetreden met eerdere behandelingen therapieresistente depressie.
Depressie Apotheek.nl.
Depressie heeft niets te maken met onwil of een slap karakter. Kijk voor meer informatie over Depressie op www.thuisarts.nl. Hoe herken ik depressie? De 2 belangrijkste verschijnselen van een depressie zijn.: U bent het grootste deel van de dag somber.
Depressie.
Informatie Omgaan met somberheid en depressie van mensen met dementie. Somberheid komt voor in alle stadia van dementie. Er is dan ook een flinke kans dat je vroeg of laat te maken krijgt met somber of depressief gedrag van je naaste.
Menzis gaat behandeling voor depressie anders vergoeden NRC.
Terug naar de krant Lijst. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie. Menzis gaat behandeling voor depressie anders vergoeden. De verzekeraar gaat meer letten op de resultaten en minder op de aantallen patiƫnten die instellingen behandelen. 13 augustus 2018.
Over depressie Wat is een depressie? PsyQ.
U hebt geen zin meer om dingen te ondernemen en er is niets wat u kan opvrolijken. De ene depressie is ernstiger dan de andere, maar over het algemeen geldt dat de vitale kenmerken van een depressie toenemen als de depressie langer duurt.

Contacteer ons